SVT play

SVT play är Sveriges television på nätet. Beroende på var i världen du befinner dig kan du ta del av deras stora programutbud. Programmen läggs upp direkt då de sänds i vanliga televisionen. Därmed behöver du inte vara orolig att någon ska hinna avslöja handlingen i din favoritserie om du befinner dig på semester utomlands. Du kan såklart titta på ditt favoritprogram även efter det sänts. Programmen ligger tillgängliga i flera dagar efter ordinarie sändningstid. På SVT play hittar du både serier, sportsändningar, nyhetsprogram och barnkanalen. Det finns även en tjänst där du hittar flera svenska klassiker ur kanalens långa historia.

Öppet arkiv visar gamla klassiker

SVT play har en tjänst som heter ”Öppet arkiv”, där hittar du flera serier och program som var med och skapade svensk tv-historia. SVT firar 60 år så det har blivit många serier genom årens lopp. Den första svenskproducerade såpan var ”Varuhuset” där vi fick följa personalen på Öhmans varuhus. Christina Schollin gjorde en oförglömlig roll som Margareta Öhman. Alla 60 avsnitt finns nu i Öppet arkiv. Det finns även Oscars-belönade produktioner i materialet. Ingmar Bergmans älskade ”Fanny och Alexander” finns att njuta av tillsammans med många andra kultserier. Tyvärr kan du endast se program som ligger i Öppet arkiv om du befinner dig i Sverige.

Begränsade rättigheter i SVT play

På grund av olika rättigheter kan du inte ta del av SVT plays hela programutbud om du befinner dig utanför landets gränser. Du kan i stort sett bara se svenskproducerade program. Alla sportsändningar och musikprogram är även de spärrade för utlandet. Trots detta finns det ett stort antal program att njuta av i utbudet. Är det något du verkligen vill se så finns det knep att slippa blockeringen. Det enklaste är att dölja din dators IP-nummer eftersom det då inte går att spåra vilket land du befinner dig i. På så vis kan du vistas på en tropisk söderhavsö och titta på svenskt tv via din dator trots utlandsspärren.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

clock