Hur streamar man på bästa sätt?

Det finns flera sätt att streama på och vilket sätt som är det bästa är mycket individuellt. Beroende på hur man bor, vilken ekonomi man har med mera kan olika sätt att streama vara olika lämpliga. Här ger vi några tips på hur man kan streama och kanske kan du finna något nytt favoritsätt!

Streama på datorn

Det kanske allra vanligaste är att streama på datorn. Allt fler väljer att titta på filmer, tv-serier och annat i samband med att de arbetar, skriver eller gör någon annan syssla som kanske inte är så rolig. När man streamar på datorn är skärmen ofta lite mindre och det kan vara klokt att tänka på om man sitter länge och streamar. Det kan då vara bra att ta en och annan paus under streamen för att avlasta ögonen lite grann. Fördelen med detta sätt att streama är att man kan göra flera saker samtidigt.

Streama i mobilen

Om man är på språng är det ofta som så att man varken har med sig dator eller TV. Under de senaste åren har dock streaming via mobiltelefon blivit allt mer populärt. Även här är skärmen relativt liten och man bör också tänka på att streaming kan dra en hel del batteri. Det kan vara klokt att ha med sig en laddare från Nordicbox.se eller liknande för att kunna ladda upp telefonen igen. Det finns också smarta extrabatterier och liknande som kan laddas upp och tas med. När telefonens batteri börjar ta slut ansluts detta batteri och överför ström till telefonen. Om man sitter på ett ställe där tillgången på el är begränsad kan dessa vara mycket bra alternativ.

Streama till TV

Det kanske allra bästa sättet att streama är genom att man streamar till TV:n. Det finns flera sätt att göra detta på. Man kan till exempel ansluta datorn till tv:n och streama via den. Fördelen är att man får en större skärm att titta på. Nackdelen är att datorn måste kopplas in varje gång man vill streama. Ett annat alternativ är att skaffa en smart-tv. Denna kan man ansluta direkt till sitt trådlösa nätverk och man kan komma ut på internet direkt via den. Ofta kan man också komma in i olika streamingappar direkt från tv:ns startskärm. Med detta alternativ slipper man ansluta något till tv:n varje gång. Det är bara att starta upp och börja streama. Om man inte vill köpa en smart-tv kan man också köpa små dosor som kopplas till tv:n. Dessa kan i sin tur anslutas till nätverket och så sker streaming genom dem. Detta alternativ är något billigare och man kan dessutom ta med sig dosan om man till exempel ska resa bort och bo på hotell eller liknande.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

clock