Vine

Vine är en tjänst för att dela videor online. Till skillnad från Vimeo, Youtube och andra liknande tjänster tillåter dock Vine bara att man skapar videor som är sex sekunder långa. Detta har gett upphov till en helt ny genre inom videoskapande, då den begränsade videolängden kräver ett stort mått av kreativitet. Många olika typer av videoskapare har lockats att använda Vine som sin plattform, till exempel komiker, musiker och skapare av stop motion-animation. Användarnas videor publiceras via Vines eget sociala nätverk, men kan enkelt delas i andra sociala medier som Facebook och Twitter. Twitter är faktiskt ägarna till Vine, då företaget köpte Vine precis innan tjänsten lanserades år 2012. Vine har också en app som kan användas för att leta igenom andra användares videor efter kategori, eller för att se de mest populära videorna.cat-254572_960_720

Vine grundades i juni 2012 av Dom Hofmann, Rus Yusupov och Colin Kroll i Florida i USA. Redan i oktober samma år köptes företaget som nämndes ovan av Twitter, för vad som rapporterats vara 30 miljoner dollar. Tjänsten lanserades i januari 2013 som en gratis app för iOS, och efter detta började Vine att växa med rekordfart. På bara några månader blev Vine den mest använda appen för att dela videor på marknaden, och i april 2013 blev Vine den mest nedladdade gratisappen i App Store för iOS. Webbversionen av tjänsten lanserades i maj 2014.

Kanske kommer dock Vine snart att vara bortglömt, då Twitter den 27 oktober 2016 meddelade att tjänsten inte längre skulle vara aktiv. Vine kommer även fortsättningsvis att hållas uppe, men kommer då att existera som ett slags arkiv över de videor som redan har publicerats, då inga nya videor kan skapas eller läggas upp.

Om du själv har ett konto på Vine som du försöker få spridning på, kan ett sätt att marknadsföra dig själv vara att skapa en t-shirt med ditt namn eller din kanals namn på, som du kan ha på dig i dina videor och när du rör dig på stan. Du kan enkelt beställa en t-shirt med tryck på Medtryck.com, och sedan se hur antalet tittare växer på ditt Vine-konto.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

clock